2017. július 11., kedd

Kókuszkrémes piskótatekercs

Habos, könnyű piskótatekercs, ami glutén- és cukormentes. Kókuszfüggőknek kötelező :-)
  

Hozzávalók 1 tekercshez:
A piskótához:
5 db tojás
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál rizsliszt
3 evőkanál eritrit
1 csipet só

A krémhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg eritrit
150 ml habtejszín
fél vaníliarúd kikapart magja

Elkészítés:
A tojásokat kemény habbá verjük egy csipet sóval. Hozzáadjuk az eritritet, a lisztet és a kókuszreszeléket, tovább verjük a habot. Gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, eloszlatjuk rajta a masszát és előmelegített sütőben 170 C fokon 10-12 percig sütjük.


Egy tiszta konyharuha segítségével még melegen feltekerjük a piskótát, kihűtjük. Közbe felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a krém többi hozzávalóit. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém 2/3-ad részével. A hosszabbik végétől indulva feltekerjük.



A maradék krémmel megkenjük kívülről is. Díszíthetjük kókusz chipssel, kókuszreszelék, bármilyen ehető gyönggyel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése