2017. július 11., kedd

Avokádókrémes linguine fűszeres csirkével

Egészséges és finom ebéd 15 perc alatt. Ízesíthetjük még a krémet csonthéjasokkal pl. fenyőmaggal, dióval vagy mandulával is. Fontos, hogy az avokádó érett legyen, attól lesz kellemesen krémes állagú. 


Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg száraz tészta
A krémhez:
2 db érett avokádó
1 gerezd fokhagyma
50 g reszelt parmezán
40 ml olívaolaj
1 csipet só
A csirkéhez:
25 dkg csirkemellfilé
2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük. A tészta leszűrésekor 2 evőkanálnyit tegyünk félre a főzővízből. Közben elkészítjük a krémet. Robotgépbe rakjuk a hozzávalókat és 3 perc alatt krémesre turmixoljuk. 


A csirkemellfilé mindkét oldalát fűszerezzük, és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük. Oldalanként kb.2-3 perc.


Az avokádós krémet összeforgatjuk a kifőtt tésztával és a félretett főzővízzel, majd a fűszeres csirkével melegen tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése