2016. július 17., vasárnap

Szezámmagos-BBQ szószos mexikói zöldségfasírt

Egyik kedvenc húsmentes fogásom, mely egyszerűen elkészíthető. Bármilyen fagyasztott, friss vagy konzerv zöldségből elkészíthető. Sütőben is süthetjük, úgy még egyszerűbb, 180-190 C fokon kell sütni kb. 25 percig.


Hozzávalók 15 db-ra:
30 dkg mexikói zöldségkeverék
2 db tojás
25 dkg zabpehelyliszt (a zabpelyhet ledaráltam)
petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt pirospaprika
ízlés szerint só és bors

A sütéshez:
3 evőkanál kókuszolaj

A forgatáshoz:
szezámmag
BBQ szósz (recept itt: http://gasztrovagans.blogspot.hu/2015/10/barbecue-szoszpac.html)

Elkészítés:
Ha fagyasztott zöldséggel dolgozunk első lépésként kiengedjük. Egy robotgépben összedolgozzuk a fasírt hozzávalóit, majd hűtőben pihentetjük negyed óráig, hogy kicsit megdermedjen a masszánk. 


Vizes kézzel a masszából gombócokat formázunk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és kisütjük a fasírtokat, oldalanként kb. 4 percig. Ha megsültek papírtörlőre szedjük, és felitatjuk a felesleges olajat.


Ezután a szószba mártjuk, hogy mindenhol jól befedje majd a szezámmagba forgatjuk.


Tálalhatjuk önmagában, salátával, rizzsel, krumplipürével is. Jó étvágyat, próbáljátok ki :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése