2016. július 17., vasárnap

Currys kukoricaleves krutonnal

Ilyen esős időben kiváló ez a gyors, egyszerű és nem utolsó sorban költséghatékony elkészítésű leves. Bátran játszadozzunk a fűszerekkel, én jó sok curryvel szeretem. 


Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg kukorica (fagyasztott és konzerv is megfelel)
1 evőkanál vaj
fél fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl víz
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál curry por
csipet só és bors

A tálaláshoz:
kruton
újhagyma
pár szem kukorica
szárított chili


Elkészítés:
A hagymákat felaprítjuk és egy lábasban a vajon megfuttatjuk. 


Hozzáadjuk a kukoricát, ízesítjük majd felöntjük a vízzel. Főzzük 10 percig, majd jöhet a tejszín, további 5 percig főzzük. 



Leturmixoljuk (én jobban szeretem nem teljesen krémesen, inkább darabosan). Krutonnal, újhagymával, és chilivel tálaljuk. Melegen és hidegen is fogyasztható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése