2016. június 18., szombat

Fitt zöldbabfőzelék

Gyors és ízletes nyári főzelék. Picit módosítottam a habaráson a klasszikus főzelékekhez képest, de ízben szerintem észrevehetetlen, érdemes kipróbálni.


Hozzávalók 2 személyre:
A főzelékhez:
1 evőkanál kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
600 g sárgahüvelyű zöldbab (1 üveg)
3 dl víz
ízlés szerint só és bors

A habaráshoz:
2 dl joghurt
2 evőkanál zabkorpa
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk és egy lábasban kókuszzsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldbabot és a vizet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 15 percig pároljuk ezalatt előkészítjük a habarást. 


A joghurtot, a zabkorpát és a fűszerpaprikát elkeverjük. Ha a bab puhára párolódott egy keveset kiveszünk a levéből és a habaráshoz adjuk (hőkiegyenlítést végzünk), majd csomómentesre keverjük. A habarást a zöldbabhoz adjuk és pár percig még főzzük, míg sűrű főzelék állagú nem lesz.

 

Jelen esetben grillezett kolbásszal és pici tejföllel tálaltam, de akár tükörtojással vagy sült virslivel is fogyasztható :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése