2016. október 31., hétfő

Almás-gyömbéres-karamelles pite

Gyors őszi almás pite, kicsit felturbózva :-)


Hozzávalók 20 cm-es piteformához:
A tésztához:
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
5 dkg margarin
0,5 dl víz
csipet só

A töltelékhez:
5 db kisebb alma
2 evőkanál barna nádcukor
1 kiskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál karamell szósz
1 marék durvára tört dió

Elkészítés:
Első lépésként olajozzuk/vajazzuk ki a sütőtálat. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, majd tegyük hűtőbe pihenni negyed órára. Addig elkészítjük a tölteléket. 



A meghámozott felkockázott almát a cukrokkal, a fahéjjal és a gyömbérrel sziruposra főzzük, ez kb. 10 perc. A tésztát kézzel belenyomkodjuk a sütőtálba az oldalán peremet képezve. 



A tölteléket belekanalazzuk, meglocsoljuk karamell szósszal és a végén megszórjuk a dióval. 



Előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percig sütjük. Karamell szósszal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése