2016. május 5., csütörtök

Csicseriborsós csirkemell grillezett spárgával

A csicseriborsó nem tartozott a kedvenc ételeim közé, de fokozatosan sikerült megszeretnem sokoldalú felhasználhatósága miatt. Egyszerű tavaszi fogás, akár vacsorára, akár ebédre. IR diétába beilleszthető. Érdemes kipróbálni.


Hozzávalók 2 személyre:
A csirkéhez:
40 dkg csirkemellfilé
20 dkg csicseriborsó konzerv
1 evőkanál kókuszolaj
1 kiskanál só
csipet bors
ízlés szerint szárított vagy friss chili
1 teáskanál házi fokhagymakrém (recept: http://gasztrovagans.blogspot.hu/2016/01/hazi-fokhagymakrem.html)
2 evőkanál paradicsompüré

A spárgához:
30 dkg spárga
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint só és őrölt fekete bors

Elkészítés:
Egy serpenyőben a kókuszolajon megpirítjuk a felkockázott csirkemelleket. Ízesítjük sóval, borssal, chilivel és a fokhagymával. Ha megpirult hozzáadjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, valamint a paradicsompürét. Tovább főzzük 3-4 percig. 



A spárgát megszabadítjuk a fás részektől. Az olívaolajat, a szójaszószt, a sót és a borsot alaposan összekeverjük és megkenjük vele a spárgákat. Forró grillserpenyőben oldalanként 4-6 percig sütjük. 




A grillezett spárgát azonnal, forrón tálaljuk a közben elkészült csicseriborsós csirkével. Jó étvágyat :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése