Egy könnyű, nyárias, sajtos tök étel, ha már unjuk a húsból készült fasírtokat. Bármilyen más körettel, rizzsel, burgonyával, salátával is fogyasztható, de polentával igazi különlegesség.
Hozzávalók 2 személyre:
350 g főzőtök
100 g parmezán sajt
1 db tojás
2 szál újhagyma
1 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál búzakorpa
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
5 szelet bacon
A polentához:
150 ml kukoricadara
500 ml víz
1 kiskanál só
1 kiskanál só
1 kiskanál fokhagymapor
Elkészítés:
A tököt lereszeljük, kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Konyhai robotgépbe tesszük, hozzáadjuk az újhagymát, fokhagymát, tojást, zablisztet, parmezánt, fűszereket, búzakorpát, és fasírt állagúra turmixoljuk.
Egy őzgerincformát kiolajozunk, és a kettévágott bacon szeletekkel kibéleljük, úgy, hogy a szélein lelógjanak. Belekanalazzuk a tökös masszát. Ráhajtjuk a bacon széleit, és előmelegített, 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült, kiborítjuk a formából és felszeleteljük.
A polentához a vizet felforraljuk, ízesítjük sóval, fokhagyma porral, hozzáadjuk a kukoricadarát, és a vajat. 3-5 percig főzzük, míg besűrűsödik. El is készült ez a zseniális parmezános tökfasírt polentával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése