Egyszerű, csőben sült burgonya. Fogyaszthatjuk önállóan vagy köretként egyaránt. 27*18 cm-es sütőtálban készítettem.
Hozzávalók 4 adagra:
1 kg burgonya
300 ml tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
1 kiskanál színes bors
100 g reszelt sajt - parmezán vagy trappista
50 g vaj
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és karikára vágjuk. A sütőtálat kivajazzuk és a burgonya szeleteket rétegezzük úgy, hogy részben fedjék egymást. Minden réteget sózunk, borsozunk.
Egy kancsóban összekeverjük a tejszínnel a maradék sót és a borsot, valamint az aprított fokhagymát. A tejszínes keveréket a burgonyára öntjük egyenletesen.
Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben 180 C fokon 75-90 percig sütjük. Ha nagyon barnulna a teteje fedjük le alufóliával.
Kedves Látogató! Ez az oldal azért jött létre, mert imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni, új ízélményeket felfedezni, és gondoltam ezt másokkal is megosztom. Ha akár egy recept is megtetszik és el is készíted, már megérte feltölteni :-) A receptek többségéhez fotót is készítek, megkönnyítve ezzel a kezdő háziasszonyok dolgát, hátha így könnyebben kedvet kaptok a főzéshez, sütéshez. Jó böngészést!
Címkék
- brownie (2)
- burgonya (1)
- cukkini (22)
- desszert (44)
- diétás (67)
- egytálétel (20)
- fasírt (4)
- főétel (63)
- főzelék (1)
- gluténmentes (39)
- gofri (2)
- grill (2)
- gyors (141)
- gyümölcsös (8)
- hal (8)
- húsétel (26)
- húsmentes (29)
- IR diétás (74)
- ital (3)
- kalács (2)
- kalóriaszegény (42)
- könnyű (157)
- kuglóf (2)
- lasagne (3)
- lekvárok (2)
- leveles tészta (7)
- levesek (3)
- máj (1)
- mártások (5)
- mexikói (1)
- muffin (6)
- olasz (24)
- palacsinta (4)
- paleo (9)
- pizza (6)
- pohárkrém (4)
- reggeli (22)
- rétes (1)
- saláta (4)
- sörkorcsolya (8)
- sütemények (31)
- sütés nélkül (17)
- sütőben sült (49)
- szendvicskrém (4)
- tészta (22)
- tojás (11)
- tortilla (6)
- vendégvárók (46)
- zsemle (1)
2017. június 13., kedd
Burgonya gratin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése