Hozzávalók 2 személyre:
3 db tortilla lap
250 g darált hús
1 evőkanál kókuszolaj
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
150 g sajt (fele cheddar fele parmezán)
A szószhoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
200 paradicsomszósz
2 kávéskanál chilipor
100 víz
1 kávéskanál őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
Elkészítés:
A darált húst megpirítjuk olajon a vörös- és fokhagymával.
Közben a szószhoz megpirítjuk az olajon a lisztet és a chiliport. Hozzáadjuk a
vizet és a paradicsomsűrítményt, majd az összes többi hozzávalóval együtt
főzzük 10-15 percig. Az elkészült szósz felét, darált húst és a sajtos összekeverjük.
A szószból picit kenünk egy sütőtál ajára. A húsos masszával megtöltjük a tortilla lapokat. Feltekerjük és egy fogpizkáló segítségével összetűzzük és a sütőtálba helyezzük őket.
Meglocsoljuk a maradék paradicsomos szósszal és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése