Brassói picit átalakítva, édesburgonyából. Aki szereti az édesburgonyát mindenképp próbálja ki. Csirkemellfiléből is készíthetjük azzal is nagyon finom, ráadásul hamarabb elkészül.
Hozzávalók 2 személyre:
300 g sertéscomb
300 g édesburgonya
1 fej vöröshagyma
50 g szalonna
2 csipet só
1 csipet bors
1 mokkáskanál fokhagymapor
2 evőkanál kókuszolaja sütéshez
Elkészítés:
Egy serpenyőben üvegesre pirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. A felkockázott húst hozzáadjuk, ízesítjük és fedő alatt puhára pároljuk. Kb. 10-15 perc.
Jöhet rá a zöldborsó, majd fedő nélkül tovább pirítjuk. A felkockázott édesburgonyát sós vízben puhára főzzük. Vigyázzunk mert hamarabb elkészül mint a sima burgonya, kb. 5 perc kell neki.
Ha megpirult a borsós hús kiszedjük és ugyanabba a serpenyőben rakjuk a megfőtt édesburgonyát. Megpirítjuk. (Ez a lépés kihagyható, de én szeretem a pirult részeket 😃) Végül összekeverjük a húst az édesburgonyával és savanyúsággal melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése