Hozzávalók 2 pohárhoz:
15 dkg csokis keksz
10 dkg túró
2 dl tej
1 evőkanál eritrit
fél csomag pudingpor
fél vaníliarúd kikapart magja
fél citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg áfonya
Elkészítés:
A kekszet zacskóban sodrófa segítségével apróra törjük. Tökéletes stressz levezető művelet :-) Egy kis tálkában 1 teáskanál pudingport félre teszünk és 1 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk egy lábasban, majd hozzáadjuk az eritritet, a vanília magját, és a vaníliás cukrot. Ha felforrt hozzáöntjük a félretett részt és sűrűre főzzük. Kész a puding, kihűtjük. A kihűlt pudinghoz adjuk a túrót és a citrom reszelt héját.
Kezdődhet a rézegezés, a pohár aljára kekszet rakunk, rá a túrós töltelék jön, majd egy réteg áfonya, addig folytatjuk ily módon a rétegezést, míg tele nem lesz a pohár.
A megtöltött poharakat hűtőbe rakjuk egy órára, majd gyorsan bekanalazzuk :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése