Aki szereti az olasz penészes sajtokat, annak ezt kötelező kipróbálni :-) Pizzához hasonló ízvilág, aminek erőteljes ízt ad a főszereplő, a gorgonzola. Vacsorára remek egy pohár bor mellé.
A tésztához:
10 dkg liszt (BL55)
6 dkg zabpehelyliszt
1 dl víz
1 dl langyos tej
1 csomag élesztő
1 teáskanál só
1 kiskanál cukor
A feltéthez:
10 dkg sonka
10 dkg gorgonzola sajt
3 db koktél paradicsom
balzsamecet
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, átgyúrjuk és lehetőség szerint téglalap alakúra nyújtjuk. A feltétet előkészítjük.
A sajtot szétmorzsoljuk egyenletesen a tésztán, ez tölti be most a szósz szerepét. Jöhet rá a sonka és a félbevágott paradicsom. Előmelegített 220 C fokos sütőben 10-12 percig sütjük.
Balzsamecettel meglocsolva melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése