Kicsit elméreteztem a fokhagyma vásárlását, remélhetőleg más is van ezzel így, egyértelmű volt, hogy valahogy fel kell használnom. Imádom a fokhagymát, még abba is teszek amibe nem kell. :-D A bolti fokhagymakrémek sok adalékanyagot tartalmaznak és az ízüket sem szeretem, így legokosabb megoldás ha krémet készítek a nagy mennyiségű fokhagymáimból. A kamra polcain sokáig eláll, és egészséges is, természetes antibiotikum, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
30 dkg fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 teáskanál só
2 teáskanál só
Elkészítés:
A fokhagymát alaposan megpucoljuk. A képen látható mennyiségnek a feléből készítettem el a fokhagymakrémet.
A megtisztított gerezdeket turmixgépbe vagy robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd addig turmixoljuk míg pépes állagú nem lesz. Ennyi az egész :-) Steril, jól záródó üvegekben hosszabb ideig tárolhatjuk. Ebből a mennyiségből pont egy 2 dl üvegnyi krém lett.
A megtisztított gerezdeket turmixgépbe vagy robotgépbe rakjuk, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd addig turmixoljuk míg pépes állagú nem lesz. Ennyi az egész :-) Steril, jól záródó üvegekben hosszabb ideig tárolhatjuk. Ebből a mennyiségből pont egy 2 dl üvegnyi krém lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése