Ez a zöldséges egytálétel akár önálló fogásként, akár köretként is fogyasztható húsok mellé. Nagyon egészséges és laktató fogás. A pangrattato olaszul zsemlemorzsát jelent, zöldségek és tészták kiegészítőjeként használják, még ízesebbé téve, és ezzel feldobva az amúgy egyszerű ételeket.
1 db cukkini
1 db padlizsán
2 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és bors
szárított zöldfűszerek
A pangrattatohoz:
száraz kifli
1 teáskanál olívaolaj
pici só és bors
szárított bazsalikom
5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A zöldségeket tetszőleges alakúra daraboljuk (én karikára vágtam), lehetőleg ugyanakkora nagyságúra, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek meg. Vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat, az aljára hagymát karikázunk, rá a paradicsomot, padlizsánt és cukkinit és a fokhagymát. Minden réteget sózunk, borsozunk és megszórunk zöldfűszerekkel.
Elkészítjük a zsemlemorzsát a tetejére egy robotgép segítségével. Darabokra törjük a száradt kiflit, zsemlét, vagy kenyeret és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Addig aprítjuk, míg morzsás állagot nem kapunk.
A zöldségek tetjére szórjuk és előmelegített 200 C fokos sütőben 35 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése