A törökmézről mindig a gyerekkorom és a falusi búcsúk jutnak eszembe. Szerettem volna itthon elkészíteni, hátha még finomabb:-) Nem csalódtam.
Hozzávalók 2 személyre:
10 dkg cukor
3 dkg méz
1 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál olaj a sütőlap kikenéséhez
Elkészítés:
Első lépésként mérjük ki a hozzávalókat és egy sütőlapot (sütőlap hiányában tepsi, vagy akár egy tányér is megteszi) olajozzunk be rendesen. A cukrot és a mézet egy tálba öntjük és közepes lángon hevíteni kezdjük. Mikor a keverék elkezd világosodni (nem akarjuk karamellizálni) levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szódabikarbónát. Párszor gyorsan megkeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése