Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg tőkehalfilé
1 dl világos sör
3 evőkanál zabliszt
2 db tojás
csipet só és bors
2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
10 dkg cukkini
1 marék római saláta
5 dkg kígyóuborka
fél marék póréhagyma
Elkészítés:
Első és nagyon fontos lépés, hogy a halról papírtörlővel alaposan leitatjuk a nedvességet, majd ízesítjük. Elkészítjük a sörtésztát, a tojásokat felverjük, majd a liszttel, a sörrel, a sóval, valamint a borssal jól összekeverjük.
A halszeleteket lisztbe mártjuk, majd megforgatjuk ebbe a masszába és közepesen forró olajban kisütjük. Oldalanként 3-4 percig sütjük.
A hal visszamaradt olajában megpároljuk 4-5 perc alatt a felkarikázott cukkinit, ízlés szerint ízesíthetjük. Friss salátával tálaljuk.
A halszeleteket lisztbe mártjuk, majd megforgatjuk ebbe a masszába és közepesen forró olajban kisütjük. Oldalanként 3-4 percig sütjük.
A hal visszamaradt olajában megpároljuk 4-5 perc alatt a felkarikázott cukkinit, ízlés szerint ízesíthetjük. Friss salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése