Klasszikus recept, mi nagyon szeretjük. Régóta készítem, mert finom és nagyon puha a tésztája, kiváló vendégváró falatka. Nagy adagban is készíthetjük és lefagyaszthatjuk, így bármikor előkaphatjuk ha valami sós finomságra vágyunk :-)
Hozzávalók 8 nagy db-hoz:
2 bögre liszt (BL55)
2/3 bögre langyos víz
2 evőkanál olaj
2 teáskanál instant élesztő
1 teáskanál só és cukor
1 db tojássárgája
A töltelékhez:
10 dkg camambert sajt
12 dkg kockázott bacon
A mérce 2 dl-es bögre.
Elkészítés:
Ha duplájára kelt, kinyújtjuk kör alakúra és 8 szeletre vágjuk. A szeleteket megtöltjük sajttal és baconnel, majd a hosszabbik oldalától indulva feltekerjük. Sütőlapra helyezzük. Megkenjük 1 db tojássárgájával és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 200 C fokon 10-12 percig sütjük. Egy pohár bor mellé kiváló kísérő :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése