Tökéletes reggeli minden palacsinta kedvelőnek. Az amerikai palacsinta kisebb és vastagabb a mi megszokott, átlagos palacsintánknál, könnyebb és lágyabb a tésztája, amit a sütőpornak köszönhet. Sokféle szósszal, juharsziruppal vagy gyümölccsel is tálalhatjuk.
Hozzávalók 12 db-hoz:
10 dkg zabpehelyliszt6 dkg liszt (BL55)
2 db tojás
2 dl mandulatej
50 g kókuszreszelék
1 teáskanál rum
1 teáskanál méz
5 g sütőpor
1 evőkanál olaj
1 csipet só
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan, csomómentesre keverjük egy tálban. Az átlagos palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb tésztát kapunk.
2 evőkanálnyi adagokat egy forró serpenyőben kevés olajon barnára sütünk. Oldalanként pár perc szükséges. Akkor fordítsuk meg, amikor a széles sötétedni kezd és buborékok keletkeznek a felületén.
Kókuszpehellyel és karamell szósszal, porcukorral megszórva melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése