Klasszikus francia lepény, ami tésztáját tekintve igen hasonlít a mi langallónkhoz. Bármilyen sajt és szalonna használható hozzá, ami épp otthon van. Nagyon gyorsan elkészíthető.
A tésztához:
20 dkg liszt (BL55)
1,5 dl langyos víz
1 csomag élesztő
1 kiskanál só
0,5 dl olívaolaj
A feltéthez:
1 fej vöröshagyma
15 dkg császárszalonna
1,5 dl tejföl
1 kiskanál fokhagymapor
A tetejére:
10 dkg vörös cheddar sajt
Elkészítés:
Robotgépben összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, akkor jó ha egy nagy gombóccá áll össze.
A tésztát kinyújtjuk sütőpapíron téglalap alakúra, kb. fél cm vastagságúra.
A tejfölt összekeverjük a fokhagymaporral, ezzel megkenjük a tésztát. Hajszál vékonyra szeljük a vöröshagymát, a szalonnát felcsíkozzuk. Megszórjuk a hagymával, majd jöhet rá a szalonnával, végül reszelt sajttal fejezzük be.
Sütőpapírral együtt sütőlemezre rakjuk. Előmelegített 220 C fokos sütőben 15 percig sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése