Hozzávalók 20 cm-es piteformához:
A tésztához:
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
5 dkg margarin
0,5 dl víz
csipet só
A töltelékhez:
5 db kisebb alma
2 evőkanál barna nádcukor
1 kiskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál karamell szósz
1 marék durvára tört dió
Elkészítés:
Első lépésként olajozzuk/vajazzuk ki a sütőtálat. A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, majd tegyük hűtőbe pihenni negyed órára. Addig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott felkockázott almát a cukrokkal, a fahéjjal és a gyömbérrel sziruposra főzzük, ez kb. 10 perc. A tésztát kézzel belenyomkodjuk a sütőtálba az oldalán peremet képezve.
A tölteléket belekanalazzuk, meglocsoljuk karamell szósszal és a végén megszórjuk a dióval.
Előmelegített 180 C fokos sütőben 35 percig sütjük. Karamell szósszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése