Expressz vacsora, ha tényleg nincs időnk főzőcskézni. Az elejétől a végéig - a mosogatást is beleértve - 20 perc alatt elkészül.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg durum penne tészta
150 g tonhal konzerv
1,5 dl tejszín
6 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük sós, lobogó vízben. Amíg fő a tészta, addig egy robotgépben leturmixoljuk a paradicsomokat 3 gerezd fokhagymával. Serpenyőben nagyobb lángon melegíteni kezdjük az olajos halat, olajával együtt.
Hozzáöntjük a paradicsomszószt, majd a tejszínt és sózzuk, borsozzuk. 5-10 percig forraljuk, majd összeforgatjuk a tésztával.
Melegen újhagymával és reszelt parmezánnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése