Egészséges szendvicsalap, mely könnyen elkészíthető. Nagyobb adagot is csinálhatunk és lefagyaszthatjuk. Kicsit másabb ízvilág mintha hagyományos lisztből készítenénk, nem jobb, vagy rosszabb. Különböző magokkal dúsíthatjuk például lenmaggal vagy tökmaggal is. IR diétába is beilleszthető.
15 dkg zabpehelyliszt
5 dkg túró
1 tojás
1 kiskanál só
1 kiskanál szódabikarbóna
1 teáskanál kókuszzsír
A tetejére:
szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókat robotgépben összegyúrjuk (puha ragacsos tésztát kapunk).
Lisztezett deszkán átgyúrjuk pár perc alatt, kettéosztjuk, zsemléket formálunk belőle.
A tetejét szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített 180 C fokos sütőben 12 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése