A zab nagyon egészséges és finom, a zabpehelyliszttel helyettesíthetjük a fehér lisztet. Ez a zabos palacsinta az egyik kedvencem, gyümölcssalátával is fogyasztható. Ebből a mennyiségből 3 db tenyérnyi nagyságú palacsinta lesz.
Hozzávalók 1 személyre:
10 dkg zabpehelyliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál rizstej
1 csipet só
A sütéshez:
pár csepp kókuszolaj
Elkészítés:
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, sűrű palacsinta tésztát kell kapnunk. A serpenyőben olajat hevítünk és merőkanálnyi adagokat öntünk bele.
Pár percig sütjük, majd megfordítjuk óvatosan és további 2 percig sütjük. Áfonyaöntettel és porcukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése