Sokan nem szeretik a parajt, de szerintem érdemes kipróbálni ezt a receptet. Lehet bátran variálni, különböző sajtokkal készíteni. A bacon elhagyható és akkor egy húsmentes, vegetáriánus fogást kapunk :-)
Hozzávalók 2 személyre:
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg tészta (kagyló)
25 dkg fagyasztott paraj (persze a friss is tökéletes)
1 dl tejszín
10 dkg bacon
1 marék újhagyma
1 marék újhagyma
1 csipet só és bors
2 gerezd fokhagyma
1 marék darált dió
1 marék darált dió
Elkészítés:
Felengedjük a fagyasztott parajt. Közben a tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük a szokásos módon. Egy serpenyőbe a felcsíkozott bacont megpirítjuk saját zsírjában, majd hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát.
Hozzáadjuk a kiengedett parajt tovább melegítjük, majd ízesítjük sóval, borssal és rányomjuk a fokhagymát. Felengedjük a tejszínnel, forralunk rajta egyet, pár perc és kész.
A tésztát beleforgatjuk, valamint megszórjuk a darált dióval. Forrón tálaljuk. Nagyon finom és laktató étel:-)
Hozzáadjuk a kiengedett parajt tovább melegítjük, majd ízesítjük sóval, borssal és rányomjuk a fokhagymát. Felengedjük a tejszínnel, forralunk rajta egyet, pár perc és kész.
A tésztát beleforgatjuk, valamint megszórjuk a darált dióval. Forrón tálaljuk. Nagyon finom és laktató étel:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése