Habos, könnyű piskótatekercs, ami glutén- és cukormentes. Kókuszfüggőknek kötelező :-)
Hozzávalók 1 tekercshez:
A piskótához:
5 db tojás
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál rizsliszt
3 evőkanál eritrit
1 csipet só
A krémhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg eritrit
150 ml habtejszín
fél vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés:
A tojásokat kemény habbá verjük egy csipet sóval. Hozzáadjuk az eritritet, a lisztet és a kókuszreszeléket, tovább verjük a habot. Gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, eloszlatjuk rajta a masszát és előmelegített sütőben 170 C fokon 10-12 percig sütjük.
Egy tiszta konyharuha segítségével még melegen feltekerjük a piskótát, kihűtjük. Közbe felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a krém többi hozzávalóit. A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a krém 2/3-ad részével. A hosszabbik végétől indulva feltekerjük.
A maradék krémmel megkenjük kívülről is. Díszíthetjük kókusz chipssel, kókuszreszelék, bármilyen ehető gyönggyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése