A mák és a meggy remek páros, egy könnyű desszert, készíthetjük friss, vagy fagyasztott gyümölccsel is. Bevallom nem vagyok mák rajongó, de ettől függetlenül ezt a sütit mindig szívesen fogyasztom.
Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez:
25 dkg darált mák
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
45 dkg meggy
3 db tojás
3 dl joghurt vagy tejföl
1 cs sütőpor
10 dkg eritrit porrá őrölve (helyette porcukor)
1 citrom leve és héja
Elkészítés:
A tojásokat elkeverjük az eritrittel, majd a joghurttal. Hozzáadjuk a darált mákot és jól összekeverjük. Hozzáadjuk az átszitált sütőporos lisztet.
Jöhet végül a lecsepegtetett meggy. Kiolajozott és kilisztezett tepsibe öntjük a masszát (elég folyós massza lesz belőle) és előmelegített 180 C fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Friss gyümölccsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése