Nokedli kicsit egészségesebb változata zabpehelylisztből, tojással és baconnel gazdagítva. Gyorsan elkészül, vacsorára tökéletes.
Hozzávalók 2 személyre:
15 dkg zabpehelyliszt
3 db tojás
pici só
1 dl víz
10 dkg bacon szalonna
Elkészítés:
Egy lábasban vizet forralunk. Egy serpenyőben megpirítjuk a felcsíkozott bacont. Amíg felforr a víz elkészítjük a nokedli tésztáját, a zabpehelylisztből, sóból, 1 tojásból, és a vízből nagyon sűrű palacsinta tésztát keverünk.
A felforrt vízbe nokedlit szaggatunk a sűrű masszából. Ha feljött a víz tetejére akkor megfőtt, leszűrhetjük.
A baconnel összekeverjük, majd ráütünk 2 tojást. Melegen salátával, vagy savanyúsággal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése